Sabbath Truth - Sunrise over Mountains
Colectia de articole

Ce este un „sabat negru”?

Ce este un „sabat negru”?
Ai auzit vreodata de „sabatul negru”? Suna înfricosator, dar ce înseamna de fapt? Sa descoperim despre ce este vorba…

Majoritatea occidentalilor cel putin a auzit de „sabatul negru”, de obicei în legatura cu o faimoasa formatie rock britanica, condusa de cântaretul Ozzy Osbourne, formata în anii 1960 si cunoscuta pentru muzica ei heavy metal si motivele tematice oculte, întunecate. Potrivit spuselor formatiei, grupul si-a luat numele de la o melodie de debut – „Sabatul negru” – care prezinta experienta avuta de unul dintre membrii formatiei în zona ocultismului si fascinatia lui pentru filmele horror.

Mai mult, „sabatul negru” este un termen care se refera la o întâlnire a celor care practica vrajitoria, „sabatul vrajitoarelor”, sau la alte ritualuri oculte sau superstitioase. El este, de asemenea, folosit cu referire la sabatul imediat anterior zilei de post evreiesti Tisha B’Av, care este o zi de doliu. Oricum, expresia nu apare nicaieri în Biblie.

În timp ce „sabatul negru” are conotatii negative, nu este nimic câtusi de putin întunecat sau negativ în ce priveste adevaratul Sabat. Adevaratul Sabat este ceva cu totul diferit…

Adevaratul Sabat a fost fixat de Creatorul universului la finalul saptamânii creatiunii. Priveste aici:
„Astfel au fost sfârsite cerurile si pamântul si toata ostirea lor. În ziua a saptea, Dumnezeu Si-a sfârsit lucrarea pe care o facuse si în ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse. Dumnezeu a binecuvântat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca în ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o zidise si o facuse” (Geneza 2:1-3).

Ai înteles ce scrie aici? Dumnezeu chiar a pus deoparte ultima zi a saptamânii, a facut-o incredibil de unica – diferita de toate celelalte zile – si a oferit-o în dar omenirii.

„Ziua a saptea”, sâmbata, este adevaratul Sabat, iar pazirea lui poate face o diferenta extrem de pozitiva în viata ta si chiar pentru sanatatea ta. Sabatul este o zi înal?atoare de odihna si recreere, un timp de revitalizare a relatiei cu Facatorul nostru si de primire a puterii si curajului necesar pentru luptele noastre de fiecare zi. Este de asemenea un timp de reconectare cu familia si prietenii, de cimentare a acelor relatii care înseamna atât de mult pentru noi. Dumnezeu chiar promite binecuvântari uimitoare celor care vor cinsti aceasta zi deosebita.

Vrei sa stii mai multe despre Sabat si cum îl poti cinsti? Atunci continua sa explorezi acest site. Vei gasi raspunsuri fascinante la întrebarile tale, articole utile, carti, videoclipuri si chiar studii biblice – toate absolut gratuit!