Sabbath Truth - Sunrise over Mountains
Colectia de articole

Sabatul – o zi pentru familie

Sabatul – o zi pentru familie
Sabatul este în realitate doar despre dragoste – dragostea pentru Creator si dragostea pentru ceilalti – iar toate relatiile de dragoste necesita timp de calitate pentru a rezista, corect?

Asa ca are sens sa spunem ca familia ar trebui sa se numere printre lucrurile foarte importante ce tin de Sabat. Pentru ca scopul sau este odihna, aceasta zi creeaza cadrul perfect în care sa ne reconectam cu cei iubiti. Familiile se pot închina împreuna, se pot bucura de frumusetea si minunea creatiei lui Dumnezeu împreuna si se pot sustine unele pe altele în gasirea modalitatilor de a-i ajuta pe altii în Sabat.

Aici sunt câteva moduri foarte bune prin care poti sarbatori Sabatul cu familia ta:

  1. Mergeti la biserica; închinarea împreuna aduce putere vitala în relatia voastra cu Dumnezeu si cu ceilalti.

  2. Surprindeti unul sau doi musafiri ai bisericii cu o invitatie calduroasa de a se alatura voua la masa.

  3. Studiati Biblia împreuna în feluri care implica întreaga familie. Cititi pe rând câteva versete, iar apoi discutati-le împreuna si lasati ca fiecare persoana sa exprime ce înseamna acele versete pentru ei. Daca aveti copii foarte mici, cititi dintr-o Biblie pentru copii, ca si ei sa poata întelege.

  4. Rugati-va împreuna ca familie si lasati ca fiecare sa adauge un gând-doua la rugaciune pornind de la propriile nevoi si multumiri.

  5. Iesiti afara si bucurati-va de natura! În serile de vineri, treceti în spatele telescopului sau binoclului si admirati universul magnific al lui Dumnezeu. Dupa timpul petrecut la biserica, gasiti o carare pe care sa va plimbati sau bucurati-va de minunile creatiei din propria gradina. Mergeti într-o mica drumetie, priviti pasari si animale sau strângeti pietre, flori salbatice sau frunze.

  6. Ascultati împreuna muzica potrivita vârstei, care sa va inspire. Daca vreunul dintre voi cânta la un instrument, de ce sa nu „scoateti sunete de bucurie” Domnului?

  7. Scrieti un biletel de încurajare unei persoane bolnave sau în vârsta sau mergeti sa vizitati pe cei batrâni aflati la camine.

  8. Vizitati prieteni sau membri ai bisericii care sunt la spital sau fortati sa stea în casa. Înveseliti-i si rugati-va cu ei.

  9. Pastrati un jurnal în care sa enumerati toate motivele pentru care familia voastra este recunoscatoare. Dati fiecaruia sansa de a contribui la aceasta lista.

  10. Împartiti carti, literatura sau DVD-uri crestine cu mesaje de încurajare vecinilor.

  11. În zilele cu vreme rea, încercati sa jucati jocuri biblice, cum ar fi sa gasiti cuvinte încrucisate din Biblie, sa memorati pasaje din Biblie si apoi sa le recitati, sa face?i un puzzle cu imagini din natura, sa participati la jocuri de rol cu scene biblice sau sa cititi carti crestine.


    1. Sabatul este ziua în care lasam la o parte toate sursele de amuzament ale lumii, pentru a ne apropia de Isus si a învata de la El. Avându-L în centru pe Creator, putem sa-L cinstim împreuna, ca familie, în ziua Sa speciala, iar Dumnezeu fagaduieste ca vom fi binecuvântati din bel?ug!