Sabbath Truth - Sunrise over Mountains
Argumente combatute

Tot ce mi se cere sa fac este sa iubesc pe Dumnezeu si pe aproapele meu

Tot ce mi se cere sa fac este sa iubesc pe Dumnezeu si pe aproapele meu
Bineîn?eles, nu este discutabil ca noi trebuie sa-L iubim înainte de toate pe Dumnezeu si sa ne iubim aproapele. Însa întrebarea este cum ne aratam dragostea fata de Dumnezeu si de aproapele?

Ne raspunde apostolul Ioan: „Cunoastem ca iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea ca iubim pe Dumnezeu si pazim poruncile Lui. Caci dragostea de Dumnezeu sta în pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:2-3, subliniere adaugata).

Astfel, daca pretindem ca-L iubim pe Dumnezeu, dar refuzam sa-L ascultam, nu suntem sinceri, potrivit Scripturii.

Sa luam ca exemplu un tata cu doi fii. Primul fiu vine la el si-i spune: „Tata, te iubesc, dar nu te pot asculta”. Putin mai târziu, vine al doilea fiu si-i spune: „Tata, te iubesc si voi încerca sa te ascult”.

Care dintre cei doi fii credeti ca-si iubeste cu adevarat tatal? Cei mai multi oameni ar fi de acord ca cel care spune ca va încerca sa-si asculte tatal este fiul care îl iubeste cu adevarat.

Ei bine, noi ne aratam dragostea fata de Dumnezeu în acelasi fel. Pazind primele patru porunci, care presupun dragoste pentru Dumnezeu, noi aratam ca afectiunea noastra suprema este data Creatorului nostru. Pazirea ultimelor sase porunci, care presupun dragoste pentru aproapele, este de asemenea o dovada convingatoare a dragostei noastre sincere pentru Dumnezeu.