Sabbath Truth - Sunrise over Mountains
Întrebari frecvente

Nu am putea sa ne odihnim în Sabat, dar sa ne închinam duminica?

Nu am putea sa ne odihnim în Sabat, dar sa ne închinam duminica?
Ideea unor zile diferite de odihna si închinare a început de putin timp sa-si faca loc în unele cercuri.
De exemplu, cântaretul si compozitorul Michael Card si cântaretul Steven Green au spus ca ei se odihnesc în Sabat, dar se închina duminica în comunitatea locala. Oricum ar fi, acesta nu a fost obiceiul lui Isus sau al apostolului Pavel. Ei nu s-au odihnit în Sabat si s-au închinat duminica (Luca 4:16; Faptele apostolilor 17:1-2). Cu siguranta consideram ca acesti barbati cunosteau adevarul biblic al odihnei Sabatului zilei a saptea, dar, daca tot vrem sa ne închinam Creatorului (Apocalipsa 14:7), de ce sa nu o facem în ziua pe care El însusi a ales-o (Geneza 2:1)?

Când cumparam cuiva un cadou, deseori alegem ceva ce ne-ar placea noua însine. Dar daca am vrea cu adevarat sa-i placa celeilalte persoane, nu ar fi mai bine daca am aflat ce îi place lui sau ei? Similar, Dumnezeu nu a lasat ca ziua pe care o prefera sa fie o taina, El însusi fagaduind:

„Caci voi cinsti pe cine Ma cinsteste” (1 Samuel 2:30).

Când toate celelalte voci sunt reduse la tacere, auzi vocea lui Dumnezeu care te cheama prin Scriptura sa petreci timp cu El? „Veniti la Mine, toti cei truditi si împovarati, si Eu va voi da odihna” (Matei 11:28).

Un scriitor a spus: „Lasând la o parte toate (celelalte) lucruri care cer devotament, nu ai putea (...) sa-I dai lui Dumnezeu ce I se cuvine, dându-I ziua Sa?” - Kevin Morgan, „Sabbath Rest” („Odihna de Sabat”)